Laatste nieuws

Lightroom blog

Ga ik over op de nieuwe Lightroom versie?

november 1, 2017

Door de nieuwe ontwikkelingen van Adobe kun je binnenkort (vanaf 2018) niet meer kiezen tussen een stand alone versie van Lightroom of een abonnement. Hier heel in het kort je mogelijkheden vanaf nu: Je hebt een stand alone versie, bijv versie 4 of 5 of 6 en wilt dat zo… Lees verder

Mooie luchten: Panorama vanaf de Koepelberg

januari 17, 2016

Tijdens de medior workshop natuurfotografie kwamen we in een nieuw gebied: De Koepelberg, vlakbij station Santpoort Noord. Prachtige bomen daar te zien maar in het begin hebben we enorm genoten van verrassende luchten als deze: Een panoramafoto samengesteld uit 6 verticale foto’s, samengevoegd in Lightroom. Lees verder

Lightroom® voor en na – 3: Kracht van de natuur zichtbaar maken

juni 24, 2015

Een veelgestelde vraag en terugkerende discussie tijdens mijn cursussen en daarbuiten: “Waarom zou ik mijn foto’s bewerken?”. De een vindt dat het zo puur natuur mogelijk moet, de ander maakt een kunstwerk van zijn foto, en alle varianten daarbinnen zijn ook aanwezig. In mijn geval gebruik ik zelf alle varianten… Lees verder

Lightroom® voor en na – 2: Schaduwen ophalen

maart 6, 2015

Alweer blog nummer 2 over Lightroom: Door het laten zien van foto’s voor en na bewerking hoop ik je te inspireren meer uit je foto’s te halen. Door je eigen stijl te ontwikkelen zullen je beelden nog meer jouw verwondering over je omgeving laten zien. Deze keer het onderwerp: Schaduwen ophalen.… Lees verder

Lightroom® voor en na – 1

februari 18, 2015

Een nieuwe serie waarbij ik graag Photoshop Lightroom® mogelijkheden in de praktijk laat zien. De nadruk zal liggen op voor en na: Maw, wat kun je meer / anders uit een foto halen. Meestal zien we alleen het eindresultaat. In deze serie blogs laat ik je zien dat je met… Lees verder

Geheimen van Photoshop Lightroom ® – Verwondering over de natuur beter laten zien

maart 12, 2014

Meestal maak ik een foto om mijn verwondering over licht of structuren in de natuur te laten zien. Voor mij zijn dat kostbare momenten die ik regelmatig opzoek om tot rust te komen vanuit de hectiek van het dagelijks leven. Op de Posbank met zijn heuvels en prachtige bomen is… Lees verder