Nieuwe foto’s van landgoed Heidestein in Zeist

Hier kom ik wel vaker en ik geef er ook graag een workshop. Het is een afwisselend terrein met bos, open heuvelige vlakte en wat water, wat nu nog ijs was. Met een beetje geluk staat er in de ochtend een goudgele gloed over de heide maar helaas deze keer niet. Wel subtiele lichtval wat hele mooie wolkenpartijen gaf. Klik hier voor wat foto’s van de ochtend.

Aan het begin dacht ik even dat mijn camera het had begeven. Ik zag sterren tussen de bomen door en wilde dat vastleggen. Een sluitertijd van wel 30 seconden volgde en ik snapte er niets van. Ook werd het een hele wazige foto. O jee, camera kapot ging door mijn hoofd. Maar nee, het was nog vroeg en ik had niet gezien dat er nog een tussenring tussen lens en camera zat. Daarmee kun je alleen heel dichtbij fotograferen.

Wat me weer aan een tip doet denken: Gebruik vooral de nodige instellingen als diafragma, onder/overbelichting, iso-waarde en denk er steeds aan vooraf een nieuwe scene de instellingen weer bij te stellen. Een hele ochtend fotograferen met iso 1600 of een lange sluitertijd met ruis of bewogen foto’s tot gevolg. Overkomt iedereen wel eens maar wen jezelf eraan regelmatig te checken!

Was vandaag ook een mooie gelegenheid wat voorbeeld foto’s met meer of minder scherptediepte of verschillende scherpstelpunten te maken. Kan ik laten zien op de cursus natuurfotografie. Je kunt nog meedoen want de begindatum is uitgesteld. 12 januari kun je eventueel proefkijken en zaterdag 29 januari start het echt. Een losse dag meedoen kan ook. Zie onder workshops op deze site.

Nogmaal de link voor foto’s van de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.