Bilthoven Panbos – herfst- en lichtstralenpracht

Net voor mijn afspraak met Jeroen Heindijk (bij wie je als je van bomen houdt zeker een van zijn bostochten moet meemaken: www.bostochten.nl) alvast het Panbos in. Voor wie het kent, net na debeeldentuin het bruggetje over. Gelijk rechts voor me tekenen de bomen zich contrastrijk af tegen het licht en zijn lichtstralen zichtbaar tussen de bomen. Een altijd weer fascinerend gezicht. Zo rond 10 uur in de ochtend met de zon net wat hoger en nog wat vocht in de lucht kun je vaak zien in het bos.

En natuurlijk zijn de eerste herfstkleuren al prachtig zichtbaar. Wat mooi is dat je plekken waar het licht door de bladeren heen als het ware steeds weer een andere plek uitlicht. Hierop mijn aandacht aan het richten nu en het bijzondere van dat kleine stukje natuur komt dan extra mooi in beeld.

En als laatste nog maar een lichtstralen voorbeeld:

Ook een keer meemaken (geen garantie op dit licht natuurlijk maar herfstkleuren en mooie gekromde bomen gaan we zeker zien!)? Er zijn nog een paar plekken vrij voor de herfstworkshop van 27 oktober in het Speulderbos: Herfstkleuren in het Speulderbos klik hier

NB: De jaarcursussen zijn verschoven naar januari en starten dus niet in oktober al zoals op de website nu nog staat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.