Fotograaf-kunstenaar

Fotovandenatuur is opgericht door fotograaf Rob de Groot, geboren in Rotterdam (1966) nu woonachtig in Houten. Rob fotografeert al ruim 25 jaar in de natuur en houdt ervan in de vroege ochtend op pad te gaan. Rob benadert de natuur vanuit ‘geraakt worden’ en maakt hiervoor gebruik van zijn sensitiviteit en zijn verbinding met de natuur. Hij richt zich vooral op bomen en op het landschap waarbij licht en vorm een grote rol spelen. Bij het maken en bewerken van zijn foto’s streeft Rob ernaar de voor hem voelbare energie in het beeld te laten terugkomen.

Rob draagt zijn kennis graag uit door het geven van cursussen, workshops, lezingen en bedrijfsuitjes. Hier gaat hij samen met jou op zoek naar waar jouw aandacht door wordt getrokken en hoe je jouw verbinding met de natuur in een beeld vast kunt leggen op jouw eigen manier.

Visie

Dat ene moment, waarbij ik word geraakt door het licht, waarbij de natuur een voor mij voelbare energie uitstraalt. Hier krijgen een boom of het landschap een eigen identiteit. Heftigheid en schoonheid van de natuur lijken samen te komen. Op zo’n moment ervaar ik helderheid en een grote verbinding met de natuur.

In mijn werk laat ik je dit ervaren met foto’s met bijna tastbare details. Je ziet de vorm van een boom die iets menselijks lijkt te hebben, een stuk landschap dat wordt uitgelicht, een meer abstracte close up. Vaak in een bijna grafische vorm.

Met mijn werk hoop ik het belang van een op het oog eenvoudig stukje natuur te laten zien en bij te dragen aan duurzaamheid en harmonie in het leven. Mijn foto’s liggen op het raakvlak van kracht en kwetsbaarheid.

Fotograaf Rob de Groot