Waar een camera op mijn 16e toe kon leiden

Mijn foto’s van die eerste camera – een verjaardagskado van mijn vader en moeder – waren niet eens echt bijzonder. Toch kan ik mijn eerste eigen camera nog zo voor de geest halen en dan vooral de enorme blijdschap die ik daarbij had. Fantastisch om een rolletje erin te doen – ja, digitaal was er nog niet -, foto’s van vakanties te maken, en ze dan terug te zien.

De fascinatie leidde tot de eerste spiegelreflexcamera die helaas binnen een jaar werd gestolen op vakantie. Goed verzekerd kwam er gelukkig een nieuwe voor terug en langzaam maakte ik meer foto’s van mensen maar ook veel van de natuur.

En ja, ik wilde wat meer basis hebben en de vooropleiding van de fotovakschool in Apeldoorn ook gedaan. Alles nog steeds lekker als hobby maar het aantal foto’s nam al flink toe. Een pasgeboren dochter (1997) hielp zeker ook en het record aantal familiefoto’s heb ik vast benaderd. Het record vakantie foto’s met kleinbeeldnegatieven en dia’s zeker gehaald. Een prachtige reis naar Australië zorgde voor 62 rolletjes waarvan de meeste 36 opnames. Zelfs in de digitale tijd haal ik dit niet altijd op vakantie.

Met twee goede vrienden die beide fotograaf zijn gaat het richting natuur en veel kennis

Met Theo, die ik ken vanaf mijn 18e en die een opleiding bij de fotovakschool had gedaan, heb ik veel gepraat over fotografie en we kwamen erop een keer vroeg de natuur in gaan. Ook wel spannend de eerste keer maar samen gewoon gedaan. En daar ben ik nooit meer overheengekomen. Het is zo geweldig om met zonsopkomst buiten te zijn. Ontspanning, mooie luchten, alles ontwaakt langzaam, …

Maandelijks was ik vervolgens veel buiten te vinden en heb zo veel natuurgebieden in Nederland ontdekt. Het mooie is dat dat helemaal niet super speciale delen zijn maar gewoon vanaf een parkeerplaats met een kleine wandeling te bereiken zijn. Het licht van de zonsopkomst laat veel dingen zien en het is altijd weer anders.

Met John, die twee weken voor mij is geboren en die ik al mijn hele leven ken, heb ik eindeloze gesprekken over de fotografie. Hij heeft zijn kennis als fotograaf, afgestudeerd aan de kunstacademie, altijd vrij gedeeld. Met hem ook de eerste stappen in de digitale fotografie gemaakt.

En na een vakantie op Terschelling is er dan ‘ineens’ Fotovandenatuur

update volgt

Wat wil je nog meer van me weten?

update volgt