Mystiek in de bergen

Zwitserland, Saas-Tal, vakantie, wat een natuurimpressie daar. Met de  lift omhoog sta je ongemerkt ineens met een hele andere blik naar de wereld te kijken. Ondanks dat de bewoonde wereld dichtbij is, is de ruigheid van de natuur hier zichtbaar en voelbaar. Het is mooi hier te zijn en tegelijk geeft het een gevoel van nietigheid. Zeker geen vervelend gevoel maar een gevoel van verwondering over de natuur en de mens daarin (of eigenlijk onderdeel daarvan).

Hieronder een impressie van de foto’s die dat gevoel weergeven.

 

 

 

Zaterdag 10 september 2022: Kunstmarkt De Bilt, zie ik je daar?

Ooit stond ik hier ongeveer 10 jaar geleden. Dit jaar komt het er weer van. Zaterdag 10 september is er weer een kunstmarkt in De Bilt. De locatie is het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Kijk hier voor meer informatie: https://kunstmarktdebilt.nl/plattegrond/ Ik heb stand nummer 62.

Je kunt bladeren door het portfolio, ansichtkaarten, de foto’s ingelijst bekijken en wie weet zit er iets voor je bij. Ook komt er een special box met foto’s in wat kleiner formaat. Of we hebben gewoon een mooi gesprek over verbinding met de natuur.

Ik zie je graag dan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorproefje uit de special edition box 2022. © Rob de Groot.

 

Lenteproject landgoed Wickenburgh

Twee maanden lang kan ik hier vrij rondlopen. Landgoed Wickenburgh in t Goy. Het idee ontstond doordat ik regelmatig langsga bij kunstenares en vriendin Marijn te Kolsté. Zij heeft haar atelier hier. Het bos daarachter is klein maar er heerst bijna een magische energie. Aankomst op het landschap leidt regelmatig tot directe ontspanning. Het bijzondere aan dit project is dat het in de twee maanden dat ik hier een paar keer per week ben langzaam lente wordt. Van een kaal bos gaat het over in een groen gebladerte.

Uit de vele foto’s die ik hier maakt ontstaat langzaam een project. Een serie foto’s die mijn ervaring hier weergeeft. Ik ga zien wat er ontstaat in mij. De enorme verandering die zich in de lente afspeelt en daar getuige van zijn. Dit geeft mij veel ontroering en grote dankbaarheid hier te zijn. Hieronder alvast een blik op het bos onder verschillende omstandigheden. Ik hoop je daarmee ook alvast mee te laten genieten en je ook te stimuleren eens een seizoen intens te ervaren. Het huisje dat je ziet staat midden in het bos en daar rust ik dan uit, lees een boek of drink een kop thee. Je kan het zien als je vanaf de brug Houten-Schalkwijk gezien aan de Houtense kant aan het Amsterdam-Rijnkanaal loopt.

Na de storm: Verdronken Bos

Storm? Niets van te merken meer. Het waaide wat hard nog maar zeker niet stormachtig meer. Het was de dag na de derde grote storm. Een bos zat er niet in, helaas moest ik zelfs een cursusdag afzeggen hierdoor. Dan maar eerst naar buiten kijken in de ochtend en het actuele weer lezen. Het viel mee dus op naar het Verdronken Bos, op 10 minuten autoafstand van mijn huis. Bos is hier een groot woord vandaar dat ik het wel aandurfde hier naar toe te gaan. Je loopt bijna nergens onder bomen door.

De maan was er ook nog en goed in beeld. Omdat het al licht was, maakte dat het vastleggen hiervan eenvoudiger dan wanneer het ook nog eens donker is. Ineens een 5 minuten bijzonder licht. Ik dacht het wat langer zou aanhouden maar de wolken vlogen weer snel voor de zon. Hieronder wat foto’s van de ochtend.

Ochtendlicht op landgoed Heidestein

Vanochtend met nog een heel klein staartje mist, de momenten net na zonsopkomst gefotografeerd. De heuvels, vrijstaande bomen en het bos op landgoed Heidstein in Zeist geven altijd weer een andere indruk. De herfst is in opkomst. T was ook tijd voor lichte handschoenen en een muts in het begin. Heerlijk!

En voor wie ook zin heeft in fotograferen op diverse plekken in Nederland: Eind oktober en half november starten de cursussen weer. Er zijn nog een paar plekken vrij. 2 op de beginnerscursus en 1 op de medior/gevorderden cursus. Klik hier.

Uitnodiging voor 4-9-2021: Activiteitenmarkt in Houten (info over de cursussen)

Zaterdag 4 september is het weer zover. Ik sta weer namens Fotovandenatuur op de activiteitenmarkt om informatie te geven over de komende cursussen natuurfotografie en andere mogelijkheden bij Fotovandenatuur. Kom vrijblijvend langs ook als je bijvoorbeeld een leuke vraag hebt over (natuur)fotografie.

Graag ontmoet ik je dan in Houten. Stand A7 kun je mij vinden.

De markt is op t plein van winkelcentrum t Rond in Houten. Het Rond, 3995 DP, Houten.

Kun je nu niet, je bent welkom langs te komen op een van de komende informatieavonden eind september, begin oktober.

Nieuwe serie foto’s uit 2020 komt eraan + expo ‘In Verbinding’

Wat heerlijk om door mijn foto’s van 2020 heen te gaan en te ontdekken wat echt de nieuwe foto’s voor de kunstwerken worden. Duidelijk thema met bomen is al te zien, zie hieronder op de tafel. Hier ook vast een voorproefje. Met een week of twee de eindselectie.

Wist je trouwens dat een selectie uit de huidige serie ‘In Verbinding’ te zien is bij de huisartsen in Medisch Centrum Dorp. Prins Bernhardweg 69, 3991 DE Houten. Bij binnenkomst linksaf op de gang.

Sneeuw en boomstructuren langs het Amsterdam-Rijnkanaal

Winter, nog kale bomen, sneeuw erbij. Genoeg ingrediënten om de intensiteit van de uitstraling van een boom goed te kunnen zien. De structuren zijn door de sneeuw extra zichtbaar. Ook weer een bewijs dat er niet altijd die prachtige luchten met zonsopkomst of ondergang nodig zijn om te fotograferen. “Wat wil jij laten zien, wat trekt jouw aandacht” zijn belangrijkere vragen. Bij mij het altijd het korte moment van gewaarwording van een uitstraling die het stukje natuur heeft waar ik dan ben. Het trekt mij helemaal in het moment en laat me mezelf ervaren zonder afleiding.

Over dit laatste binnenkort meer in de nieuwe selectie foto’s over 2020. Zie hier vast een voorproefje.