In verbinding (2009 – 2019)

Het tegelijk aanwezig zijn van ogenschijnlijk tegengestelde waarnemingen of emoties is iets dat zich vaak voordoet in het leven. Hoe ga je daarmee om. De natuur laat zien dat dit heel ‘gewoon’ is. Het gaat eigenlijk over kracht en kwetsbaarheid. Op momenten waar deze samenvallen ervaar ik een grote harmonie met de natuur en in mijzelf.

Het doet mij ook het belang inzien van natuur voor de mensheid. De enorme kracht die er zowel zichtbaar als onzichtbaar van uit gaat. Het zich steeds weer vernieuwen van zichzelf. De kwetsbaarheid t.o.v. zichzelf maar ook t.o.v. de mens die regelmatig de natuur denkt in te dammen voor zijn eigen gemak. Vaak echter ten koste van duurzaamheid en gezondheid op langere termijn.

Deze serie foto’s is het resultaat van een doorlopen van de vele beelden die ik heb gemaakt tussen 2009 en 2019. Met name heb ik gekeken naar het aanwezig zijn in een foto van een voor mij voelbare energie in de natuur. Ook is mijn liefde voor bomen duidelijk aanwezig.

Bijna al de foto’s zijn gemaakt in Nederland, wat laat zien dat natuur dichtbij te halen is. Ondanks dat ik veel hou van de vroege ochtend, wanneer het licht een extra sterk effect heeft, zijn de de foto’s op verschillende tijdstippen gemaakt. Het licht draagt wel altijd in de foto’s bij aan de bijzondere sfeer die je kunt zien.

 
De werken zijn te koop in beperkte oplages. Klik hier als u interesse heeft in een van de werken.