Letterlijk het bos ervaren door er midden in te zitten. Van 15 maart tot en met 15 mei 2022 ben ik in twee maanden tijd wekelijks vele malen in het bos op landgoed Wickenburgh geweest. Een unieke kans om het bos te ervaren terwijl tegelijkertijd de lente zijn slag slaat. Van prachtig licht, opkomende lentekleuren en bladeren tot het donker en nattig weer. Zelfs de sneeuw deed nog even zijn intrede.

Op deze pagina vindt je mijn beleving hiervan. Met woorden maar met name met foto’s wil ik je laten zien wat deze periode voor mij heeft betekent. Een blijdschap overvalt mij telkens wanneer ik hieraan terugdenk. Een zijn met het bos levert een niet te beschrijven gevoel van rust, vrijheid en verbinding met de natuur op. 

Wat je ziet zijn niet de standaard lente-foto’s met knopjes en bloemen. Naast de bomen die een bijzondere uitstraling hebben in de lente, zie je herkenbare stukjes natuur die daarnaast iets ongrijpbaars in zich hebben. Wat je daarin ziet kan ik je niet vertellen omdat dat persoonlijk voor iedereen weer anders is. Het is mijn overtuiging dat we in de kleine stukjes natuur de bijzonderheid en tegelijkertijd het ‘gewone’ van het leven herkennen.

De foto’s op deze pagina zijn te koop in beperkte oplages van 5 stuks (2 AP). Zie in het menu van de website onder ‘werken’ voor een overzicht van mogelijkheden en prijzen.