Intense momenten (2020)
Een kort moment, een blik, een gewaarwording van geraakt worden, meer is vaak niet nodig om mijn aandacht te trekken en me bewust te maken van dat stukje voelbare energie in de natuur. Soms heel helder en bijna fysiek, zoals het krachtige onweer boven de Drentse heide. Soms heel subtiel door de lichtval tussen bomen en bladeren op klaarlichte dag.
 
Al deze momenten hebben gemeen dat ik direct een gevoel van thuiszijn ervaar. Alle afleidende gedachten en emoties verdwijnen en er blijft alleen een een zijn met de natuur over. Is dit wat wordt bedoeld met harmonie? Ik kan het bijna aanraken. Het is groots, klein krachtig en mysterieus tegelijkertijd.
 
Ik wil hier iets van doorgeven. Dat moment voor ‘eeuwig vasthouden’ om ons er aan te herinneren dat hoe sterk je ook iets ervaart en daardoor wordt overmand, het tegelijkertijd iets heel natuurlijks is. Iets dat op ieder moment kan komen en ook weer kan gaan. En ook dat er niet niet iets groots nodig is om jezelf te ervaren in de kern. Een klein stukje lopen dichtbij daar kan dit al gebeuren.
 
De werken zijn te koop in beperkte oplages. Klik hier als u interesse heeft in een van de werken.