Eendaagse workshops – ‘verander je kijk op het licht’

Leg je verwondering over de natuur vast in een beeld dat raakt

Ervaar de natuur in de vroege ochtend en  verhoog tegelijk je praktische  kennis van de fotografie. Onder leiding van natuurfotograaf Rob de Groot, ga  je een hele ochtend de natuur in. Er is met name aandacht voor het kijken en daarnaast ook ruimte voor vragen over techniek. Je kunt een eigen leerdoel opgeven  waarover je vooraf contact hebt. Achteraf bespreken we elkaars foto’s.

Afhankelijk van het seizoen worden deze thema workshops regelmatig gepland op woensdag en vrijdagen. De opzet van deze workshops is zodanig dat je een keer zelf op stap gaat en een keer onder begeleiding. Na beide keren is er later een terugkomavond om feedback op elkaars foto’s te geven en praktische tips te ontvangen. De praktijkdag onder begeleiding begint standaard 1 uur voor zonsopgang en gaat door tot een uur of 2 in de middag (een enkele keer zal het een avond workshop zijn). De groepsgrootte varieert tussen de 4 en 8 personen zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Bekijk hieronder de mogelijkheden of kijk direct in de agenda voor de eerstkomende workshop. De locatie waar we naar toe gaan varieert per keer.

De rode draad zal zijn anders te leren kijken naar je omgeving en het licht dat continu wisselt. Afhankelijk van het seizoen zal er een thema zijn zoals bijvoorbeeld de thema’s hieronder. Daarnaast kunnen ook macrofotografie of creatieve fotografie aan de orde zijn. Deze laatste onderwerpen zijn ook geschikt voor de meer gevorderde amateurfotograaf.

Fotograferen met winterlicht
Bijna bevroren vingers en voeten maar wel kans op foto’s met die prachtige winterse sfeer. Als we geluk hebben krijgen we sneeuw, ijs en rijp. Dit gecombineerd met de lage stand van de zon geeft mogelijkheden voor unieke landschaps- en macrofoto’s.


Fotograferen van lentepracht

De lente is een prachtig seizoen om (in) de natuur te fotograferen. Alleen al het in dit seizoen in de natuur aanwezig zijn kan je helemaal opladen. Heb je ooit zoveel kleuren groen bij elkaar gezien! In het begin van de lente zullen we zeker de lentebloesem voor de camera krijgen. Later is deze grotendeels voorbij maar het licht is nog steeds bijzonder door de lage stand van de zon. Wil je met een groep op stap om dit te ervaren en te leren de kleine dingen van de natuur vast te leggen?


Fotograferen met nazomerlicht

Het licht in september is een van de mooiste van het jaar. Het gras lijkt anders groen en er heerst een bijna magisch sfeer.Fotograferen van herfstkleuren

De kleuren in de herfst kent iedereen. Hoe krijg je die op die ene prachtige plaat die je bij jou thuis of elders aande muur kunt hangen? De natuur lijkt op dit moment in vuur en vlam te staan. De prachtige kleuren en bomen staan garant voor een mooie dag.