Expositie Noorwegen foto’s Houten, april 2012

In april (vanaf vrijdagavond 30 maart) is in de bibliotheek in Houten een expositie te zien van mijn foto’s uit Noorwegen. Ik ben daar vorig jaar geweest en heb mijn indruk van het nationaal park Rondane vastgelegd. Dit park ligt zo’n 300 km boven Oslo en de periode eind september staat daar bekend om de kleurenpracht die slechts een paar weken zichtbaar is. Het witte rendiermos kan er paarsig uitzien en de bergen en bomen kleuren heftig. Daarnaast is er opvallend veel stromend water aanwezig.

“Op het moment dat ik omhoog reed het berggebied in, werd ik bevangen door het licht en het natuurschoon. Stilte, verwondering en ontroering kwamen in mij zoals ik dat niet vaak meemaak”. Dit is ook terug te zien in de beelden die zijn gemaakt. Tijdens de expositie zijn een selectie van de kleur en zwartwit foto’s te zien. Op de begane grond van de bibliotheek speelt water in de foto’s een grote rol. Kijkend naar de beelden is de energie van het stromende water bijna voelbaar. Boven is een selectie kleinere beelden te zien die een impressie geven van het landschap en de kleurenpracht.

 

De foto’s zijn te koop, in een beperkte oplage van maximaal 30 stuks ongeacht formaat. Daarnaast kan een set kaarten van de tentoonstelling worden besteld. Het betreft dan de foto’s die beneden hangen.

Ik zal zoveel mogelijk een deel van de woensdag en vrijdagmiddagen aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.