Ziet het er op de foto toch nog niet helemaal uit als ‘in het echt’: Doe je wel aan nabewerking?

Ik weet het, bewerken wordt soms gezien als iets dat je niet zou moeten doen. Dat klopt echt niet. Je kunt met simpele handelingen vaak zoveel meer uit de foto halen waardoor het veel meer het beeld wordt dat je hebt gezien. Zie onderstaand voorbeeld:

De belichting in deze in het origineel is lastig (ok, kon iets beter al dan nu) en daar biedt nabewerking nog veel. Ook wat afleidende vlekken weggehaald. En deelbewerkingen toegepast om het water wat helderder te krijgen. Best nog een aantal zaken gedaan eigenlijk maar toch niet meer dan 3 minuten werk.

Dus ja, Lightroom (of natuurlijk een ander pakket) zijn echt noodzakelijk voor een echt goed eindresultaat. Een camera heeft beperkingen en die kun je dan completeren. Verder natuurlijk je creatieve geest zijn gang laten gaan.

En natuurlijk zijn er geweldige plugins die het leven met foto’s nog leuker maken. In dit geval denk ik aan Excire waarmee je automatisch veel keywoorden al krijgt en je ook geweldige zoekmogelijkheden krijgt. Zie https://www.excire.com voor meer info en volgende keer zal ik hier een blog aan wijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.