Lente in de lucht: Kracht van de vorm en het bladgroen (Wickenburghse pad)

Net over de brug naar Schalkwijk, lopen vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal twee lanen met een hele prettige uitstraling. Vandaag op de eerste laan, het Wickenburghse pad gelopen en op misschien maar 100 meter de opkomende bladeren van de bomen gefotografeerd tegen de lucht. Het blijft een wonder: De eenvoud van de vorm van het blad, de patronen die ze samen vormen en het kleurenspel.

 

2 reacties

  1. Jan de Vries zegt:

    Van 1958 tot 1969 woonde ik in t Goy aan de Wickenburghseweg. In Schalkwijk is de Wickenburghselaan, dat wist ik. Van het Pad had ik nooit gehoord, maar toen ik er afgelopen dinsdag weer eens een kijkje kwam nemen zag ik het bordje. Denk dat dat er toen niet stond. Ik lees ergens anders (op informatiebord landgoed Wickenburgh) dat het een deel van hun oude, tweede, oprijlaan is, die bij de aanleg van het kanaal doormidden werd gehakt! Het lijkt nog steeds een oprijlaan, maar hij gaat nergens meer naartoe….. heel mooie omgeving!
    Wie heeft nog herinneringen aan t Goy uit die jaren?

  2. admin zegt:

    hallo Jan, wat een leuke reactie. Benieuwd of er idd mensen zijn vam toen nog. Klinkt logisch dat t pad in twee n is gesplitst. Dank voor je reactie. Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.