Foto geselecteerd door Focus magazine als foto van de dag

Een leuk mailtje kreeg ik vorige week nadat ik daarvoor had gereageerd op de oproep van Focus Magazine om een foto in te sturen. Vandaag, dinsdag 5 maart zou de foto op de website www.focusmedia.nl (en in de bijbehorende app) staan.

Blij hiermee natuurlijk en voor diegene die na 5 maart kijken en niet willen raden wat mijn foto is hieronder de foto en bijbehorende tekst.

RG20130120-D800-5008-bewerkt

“Wat is het toch dat ons raakt in de natuur? Het lijkt alsof we in de natuur gemakkelijk in contact komen met onszelf. Alles is er ook zoals het is, zonder oordeel. Sterker nog, we worden uitgenodigd verder te kijken dan alleen de eerste indruk. Deze foto laat dat zien. Ik liep rond op landgoed Heidestein in Zeist en de zachtheid van het gras dat door het licht werd beschenen raakte mij. Hierachter de contouren van een landschap dat uitnodigt tot verder kijken.”

2 reacties

  1. Guido zegt:

    LS,
    Het is nmm echt wel de vraag of deze foto een snaar raakt bij mensen! Bij mij in ieder geval niet. Ik zie geen “zacht gras”, wel een overbelichte foto. Jammer, er zijn zoveel mooiere foto’s te maken in de sneeuw. De tekst is poetischer dan de foto.

  2. admin zegt:

    beste Guido, dank voor je reactie. Mooi om te zien dat iedereen weer met een eigen blik naar de foto kijkt. Er is geen overbelichting trouwens alleen zie je dat op het scherm mogelijk niet. Afgedrukt op fine art papier komt de zachtheid er wel beter uit dan je nu ziet inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.